2014. április 15., kedd

A teljes holdfogyatkozás kezdete
Ma (2014.04.15) a reggeli órákban elkezdődött a teljes holdfogyatkozás,  amely Amerika, a Csendes-óceán, Új-Zéland és Ausztrália keleti felén látható. Magyarországon nem láthatjuk ezt az érdekes  jelenséget, amikor a Blood Moon, Vér(vörös) óriássá változik, mivel nálunk akkor éppen nappal van. 

A holdfogyatkozásról (nem a fogyó holdról van szó) sokféle babona kering. Az emberek mindig rossz jelnek tekintették, ha a két fővilágosító közül valamelyiknél fogyatkozás volt tapasztalható.
A megfigyelések szerint nem alaptalanul. Fővilágosítóink elsötétedései mindig valamilyen nagyobb változás előhírnökei voltak. Holdfogyatkozás és hatásai


 A változások csak ott, azokon a területeken kezdődnek el, ahol a fogyatkozás látható volt.Habár ma már annyira összekapcsolódtak a világ országai egymással, hogy az egyes helyeken történő változások a többieket is érinti, kisebb-nagyobb mértékben.
Itt láthatsz élő képeket
A mai (Vér(vörös) Hold) a Blood Moon  egy négy részből álló sorozatnak az első része.  A második 2014.okt.28, a harmadik 2015.ápr.04.
A befejező negyedik szakasz 2015.szept 28-án lesz, amelyet mi is láthatunk majd a "második sorból" éjjel 01-04:27-ig. Az "első sor" Anglia, Franciaország, Benelux államok, Spanyolország, Portugália, Svájc.

Amerikában a sok egyéb vészjóslások mellett, ma már Jézus visszatéréséről szóló próféciák terjengenek. Semmi más hír nem kell a vallásos Amerikának ahhoz, hogy az egész földrészen végig fusson egy pánik roham. Egy biztos, idén nem lesz a világ érdekes jóslatok/hírek hiányában.

Mars a Föld közelében.

A mai nap másik érdekessége, hogy a Mars ma van a legközelebb, a legkisebb távolságra a Földtől. Sötétedés után kelet-délkelet, éjfél körül délen lesz látható a fényes, jellegzetesen vörös bolygó. A Marsot mi is megcsodálhatjuk, ha nem lesz felhős az égbolt.

Mars a földközelben.


Több érdekes olyan égi jelenség van jelen ebben a hónapban, amelyek nagyon ritkán fordulnak elő egyszerre.
A Nap különös módon két bolygóval került szembenállásba ebben a hónapban. Mind a két bolygó a Nappal átellenes területen tartózkodik, ezért állnak szemben egymással. A Nap, ápr. 8-9-én a Marssal, ma meg a Holddal néz farkasszemet. Ennek következnénye a teljes Holdfogyatkozás.
Ehhez a szemben álláshoz még csatlakozik a két legnyagyobb kisbolygó, a Ceres és a Vesta. És mindez a Szüz csillagképben.A Nap mellett áll az Uránusz és a Merkur, aki már teljesen beleolvadt a Napba, ezért nem sok vizet kavar, hacsak nem vesszük figyelembe, hogy ezáltal a szembenálló felek között a Merkur hiányában nem jön létre a megfelelő kommunikáció.

A Szüz csillagképnek az uralkodó bolygója a Merkur. Ez a bolygó sohasem távolodik el a Naptól 45 foknál messzebbre. Most viszont a Nappal együttállásban van, ami azt jelenti, hogy elvész a Nap fényében.
Erre mondják az asztrológusok azt, hogy a Nap "elégeti", csak májusban lesz újra látható. Tehát a merkúri kommunikációra nincs lehetőség.

Hát mit mondjunk? Vitatkozik a Kozmosz is.  Fent is különböző "érdekek" szállnak szembe egymással, akárcsak itt lent a Földön. De a fentiek  hamarabb szállnak ki a "vitából", mint a lentiek.
Bővebben is lehetne írni a mostani bolygóállásoknak a hatásairól, de az már méreteiben meghaladná ennek a blognak a lehetőségeit.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése