2013. szeptember 8., vasárnap



Ezt a bejegyzést ha elolvasod, el fogod ismerni és rá fogsz jönni arra, hogy a több ezer éves ősi kínai energetikai előrejelzést - a repülő csillag rendszert - nem lehet figyelmen kívül hagyni.


Olyan rendszer ma még nem létezik, ami 100%-os biztonsággal képes lenne megjósolni a jövendőt.
A fengshui által meghatározott energetikai mintákkal viszont, elég nagy pontossággal előre kikövetkeztethető, a várható események többsége.



A következőkben majd világossá válik, hogy a világot érintő események, árvizek, háborúk, a földrengések... stb. bekövetkezése között összefüggés található, az éves energetikai rendszer előrejelzései ezt világosan meg is mutatják, előre jelzik.



Ha az egyik elem jang, a másik jin, akkor ebben az esetben a két elem között harmonikus a kapcsolat.
"Mert a jang és a jin együtt, olyan mint a férj és a feleség, szeretik egymást" - mondják a kínai bölcsek.
Akkor a tűz felmelegítené a vizet, elpárologtatná, vagy gőzzé alakítaná át. Az ilyen esetekben a két elem nem harcol egymással, ezért hatalmas a pozitív fejlődés és az átalakulás az eredménye.

2013-ban a Kígyó évét két jin elem jelképezi:: égi ágon a víz, a földi ágon tűz, ami a kígyó eleme. A két hasonló töltésű elem, harcban áll egymással. Hogy a kínai bölcs hasonlatával éljek, a két jin olyan mint két rivális, akik nem szeretik egymást. Ezért volt ennek az évnek az első felében a víz az úr!.Mivel a víz képes legyőzni a tüzet. A Kígyó tüze pedig eléggé gyenge ellenfél a víz számára..

Olyan ez, mint amikor a tüzet vízzel lelocsoljuk. Ezért semmi meglepő nincs abban, hogy a víz került ki győztesen. Nem véletlen, hogy pont e hónap tájékán voltak a legnagyobb árvizek, Európában, Amerikában, Ázsiában. A víz teljes győzelmet aratott a tűz felett. Heves esőzések, ennek következtében árvizek formájában fékeveszetten tombolt, mivel az energiáját nem tudta levezetni a fa elem hiányában, és nem volt jelen, az őt megzabolázó föld elem sem..Sőt a föld elem mivel gyenge, nem képes ellenállni a víz hatalmas erejének, ezért következnek be a földcsuszamlások is.

Óriási árvizek, földcsuszamlások világszerte!!



Érdemes kivárni a szöveg végét, mert megdöbbentő képek jönnek!

Mivel a föld elemnek a víz elem hozza a pénzt, ezért az árvizek nyertesei azok, akiknek a foglalkozása a föld elem által képviselt iparágakhoz tartozik. Pl: gátépítők, homokot, földet kitermelők, építőipar..stb

Azok fa elemhez tartozó iparágaknak is jól járnak, mivel a víz elem a támogatójuk.Pl:  a bútor és textil kereskedelem, a gyógyszer ...stb.
Ezekben az iparágakban többlet bevételre és új megrendelésekre számíthatnak Láthatjuk a faipar győzelmét, hiszen a fél ország városaiban olyan iramban irtják a fákat, hogy az már elképesztő!!

Sokat nyerhet a katasztrófák enyhítésére létesült alapítványok némelyike, hiszen a befolyt adományok összegével szabadon rendelkezik, különösebb kontrolltól, elszámoltatástól nem kell tartania!!

Akik viszont nagyon rosszul jártak az árvíz károsultakon kívül: a biztosítók, a fém és a tűz elemet képviselő iparágak.Pl: strandok, az üdülőhelyek.. stb.

A víz elem szimbolizálja a félelmet, a tűz elem pedig, az öröm és az optimizmus jelképe. Pontosan megmutatja az ellentétet a két elem között, amit fokoz kettőjük azonos előjele. 2013-ban összeütközik, kb. május 5 - jun 6-a között. - a víz év és a tűz kígyó hónap. Azért lesz erős az összecsapás a két elem között, mert ebben az időszakban találkoznak közvetlenül egymással, mivel május a kígyó hónapja.

Az év második felében viszont egy kis időre, erőre kaphat a tűz, mert az elkövetkező hónapok nem kedveznek a víz elemnek. A föld hónapok kedvező feltételeket teremthetnek a pénzügyekben, de főleg az építőiparban.. A fém hónapok azért egy kis könnyebbséget jelentenek a fém iparágnak. Mivel idén a fém elemet nagyon legyengíti a víz elem támogatása, jól jön neki az erősítés.

Most figyeljük meg, az előző Kígyó évek legjellemzőbb hatásait, a teljesség igénye nélkül, az évre jellemző esetek kiemelésével. 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977,1989, 2001, 2013


****************************************************************


1917 jin tűz + jin tűz Kígyó
A Nagy Októberi Szocialista Forradalom Oroszországban. Amelynek az eredménye a rendszerváltás, a hatalom átvétel volt, akárcsak 1989-ben.

Hogy az egyik miért kemény és véres harcok által történt, és a másik miért ment szinte ellenállás nélkül, annak többféle oka van, és mélyebb magyarázatot igényel. Ennek megértéséhez már komolyabb fengshui ismeretekkel kell rendelkezni.
Ha egyszer indítok egy tanfolyamot, a résztvevők ezzel az összefüggésekkel is tisztában lesznek.


Hatalomra került a kommunista rendszer, amelynek a vörös csillag, a vörös zászló volt a jelképe. Ugye nem kell mondanom, hogy ez az év, a tűz elem egyértelmű győzelme volt a fém elem felett?
Megjegyzés: a tűz elemnek a fém elemből van a pénze és a hatalma. Nem véletlen, hogy ez a jelkép tartalmazza a sarlót és a kalapácsot, ami szimbolikusan a lángok felett van, ami végül is a
"Munkát, kenyeret" -  szlogent tartalmazza.

Nézzük meg a címert! Milyen tökéletesen van kitalálva, a jövőbeli célok érdekében. Az öt elemnek minden színe megtalálható, a legtökéletesebb mértékben. A sok sárga, az aranyat hivatott képviselni, ami egyben hatalom szimbóluma is. 1917-1989-ig nem is engedték ki a Tűz vasmarkából.
De egyszer mindennek lejár az ideje, mégpedig akkor, amikor megjelennek a számára kedvezőtlen energetikai hatások, vagy amikor éppen sebezhető állapotban van.

****************************************************************-

1929 jin föld + jin tűz Kígyó
Kezdetét vette a világválság, a világszintű túltermelés következtében hatalmas mennyiségű áru vált eladhatatlanná.



Ezáltal az üzemek egymásután csődközeli állapotba kerültek, és ennek ellensúlyozására hatalmas elbocsájtásokba kezdtek.
A munkanélküliség 2%- ról, 25%-ra növekedett.
kép:: hetek.hu

 Amit a plakát hirdet: A világ legmagasabb életszínvonala. Nincs jobb út, mint az amerikai.
Egy jó ideig valóban így volt. A világ Amerika adósa volt.. Amerikában akkoriban bárki, bármit akart vásárolni, mindenre lehetett hitelt kapni.


Ahogy az most 2013-ban is van, az emberek képtelenek voltak az elbocsájtások miatt a hiteleiket törleszteni. A bedőlt hitelek miatt, a bankok közül is sokan csődbe kerültek.Nem volt fizetőképes kereslet, ezáltal a gazdaság romokban hevert.
Összeomlott a tőzsde, a részvények elértéktelenedtek.Az emberek pénzét a bankok nem tudták kifizetni. Milliók szegényedtek el, mentek tönkre, váltak munkanélkülivé és hajléktalanná.
Megalapozva ezzel Hitler hatalomra jutását és a II.Világháború kitörésének a lehetőségét.

A fengshui szemével nézve, mivel a tűz termeli a földet, ezáltal legyengül.1929. még ráadásul egy #8-as föld év volt.Ennek következtében a föld elem túlzottan erős volt, akadályt állítva ezzel a víznek, és így a víz elemhez tartozó dolgok - a pénzügy, a részvény, az árutermelés.. stb - egyensúlyukat vesztik, elértéktelenednek, a folytonosságuk akadozik, megszűnik.
Hogy abban a pillanatban nem tőrt ki egy háború, az  a #8-as föld csillag békés természetének volt köszönhető.


***************************************************************


1941 jin metál + jin tűz Kígyó
Ez az év, a harcok, a támadások, a háború éve volt. Hiányzott a víz elem kommunikációt erősítő, békés tárgyalásokat támogató energiája. Sikeresen tombolt a tűz pusztító ereje,győzelme a fém energia felett ami nagy mértékben megerősítette a rosszindulatú, pusztító, #5.ös föld elemet.
A fengshui azt mondja: "Amikor a tűz a fémmel összecsap, akkor lángol a föld és suhognak a kardok.".

Hitler Afrikába küldi Rommel tábornok vezetésével az Afrika-hadtestet (1941 tavasz) Német támadás a Szovjetunió ellen 1941. jún. 22.
Zsukov  a Vörös Hadsereg vezérkari főnöke, 1941. november-december-ben megállítja a németeket Moszkvánál. Pillanatnyi győzelem, mivel ez a két hónap víz elemű, ezért valamelyest gyengítette a tűz elem tomboló erejét.
Roosevelt és Churchill 1941. augusztusában aláírják az Atlanti Chartát. A nagy hatalmak szövetkeznek Németország, Olaszország és Japán ellen. .
Yamamoto japán tengernagy irányítása alatt, 1941. dec. 7-én Japán megtámadja Pearl Harbor-t. Ennek a támadásnak a kapcsán, Amerika ezek után indokoltan lépett be a háborúba.
Pearl Harborban égen és vízen folyt a harc. A két nagyhatalom összecsapása, ez a rosszindulatú #5.ös csillag teljes győzelme volt.
A világon kezdetét vette, egy szörnyűséges, katasztrofális háború.


        Hitler                                               Zsukov                               Yamamoto            Roosevelt

*************************************************************


1953 Az előző Víz-Kígyó év
Ekkor az Egyesült Királyságban , az USA-ban, és Japánban, nagy influenza járvány volt. Angliában 5655 halálos áldozata volt a járványnak. A járványok is a víz elemhez tartoznak.

A Rajna déli deltavidékén az Északi-tenger elsöpörte a gátakat, ezzel óriási árvizeket okozva. Hollandia, Belgium, valamint Nagy-Britannia egy része (Anglia és Skócia egyes vidékei) is víz alá kerültek. 1953-ban a tengerszint kb. három méterrel a normális felett volt. Kép
Hasonlítsd össze 2013-al.




Sztálin szovjet diktátor halála (1953. március 5.) A halál szintén víz elem, ami elsöpörte a sztálini rémuralmat, amely tűz elem. Sztálin agyvérzésben halt meg, - ami tűz - pont márciusban, amikor a fa hónap erősítette a tüzet és gyengítette a vizet. Leváltották Rákosit.
"Egy ember halála: tragédia. Egymillióé: statisztika. " - Sztálin

            
                                              Rákosi                                                  Sztalin


************************************************************


1965 jin fa + jin tűz Kígyó
Ebben az évben ereje teljében van a tűz Kígyó. Támogatja, erősíti őt az égi fa ág. Ekkor jut hatalomra Romániában, Nicolae Ceauşescu, mint főtitkár. Ceauşescu születése idején, az év és a hónap is föld elemű volt. Számára kedvező volt az erős tűz év, mivel a tűz erősíti a föld elemet .

Az Egyesült Államok megkezdte a "Rolling Thunder" hadműveletet, (1965. március 2) és lerohanta Észak-Vietnamot. Megkezdődött, a "Stratégiai Bombázás", folyamatos bombázási kampány vette kezdetét.
1965 és 1968 között a USAF több bombát dobott le, mint a második világháborúban összesen.

1965. augusztus 9.: a Little Rock AFB rakétasilójában, Searcy-ben, Arkansasban 53 szerelő égett bent, amikor a kiömlő hidraulikus folyadékot egy nyílt tűzforrás belobbantotta.

1965. nov. 9. A „nagy áramszünet” Kanadában és az Egyesült Államok 8 szövetségi államában 14 órára megszűnik az áramszolgáltatás, amely 80 ezer km2-en 30 millió embert érintett. Csúcsforgalomban, 800.000 ember rekedt a New York-i metróban.Oka: kiolvadt a kanadai Ontarióban egyetlen hibás átváltórelé okozta a hálózatot leomlasztó dominóeffektust.
A 14 órán keresztül tartott áramszünetben a lakosság békés, hisztéria mentes volt, nem történtek nagyobb bűncselekmények, összesen 97embert tartóztattak le.  Ebben az évben, a békés #8-as csillag volt középen.


A második nagy áramszünet, ami 1977 július 13-án következett be, amely egy tűz Kígyó év volt, középen a káros #5-ös csillaggal.

"Akkor kizárólag New York Cityt és Westchester megye egyes körzeteit érintette a kimaradás. A huszonöt órás áramkimaradás alatt az éjszakai sötétségben erőszakhullám söpört végig New Yorkon. Néhány városrészben, például Bronxban, Queensben és Harlemben zavargások törtek ki. Az emberek törtek-zúztak, üzleteket fosztottak ki, és több mint ezer tűzeset történt. A rendőrség közel háromezer-nyolcszáz embert vett akkor őrizetbe." Forrás: index,hu

Ez a két eset azonos eseményről szól. Mégis mekkora a különbség van a kimenetelét illetően. Az 1965-ös fa Kigyó év volt, közepén a békés #8-al, míg az 1977-es tűz Kígyó év volt, közepén a káros,erőszakos  #5-el.
Ebből a két esetből is látható, hogy a fengshui által kialakított éves energiákra vonatkozó előrejelzések, milyen nagy mértékben megegyeznek az adott év eseményeivel, és azok várható kimenetelével, lefolyásával.


*************************************************************

1977 jin tűz + jin tűz Kígyó
Az égi és a földi tűz elem, egyaránt támogatja a földet. Ha a föld elem a túlzott energiájától nem tud megszabadulni, bekövetkeznek a földrengések. Mindegyik elemre ugyanez vonatkozik, ha ereje teljében van és nincs ami kordába tartaná..

Ugyanez vonatkozik a tűz elemre is. Mivel ebben az évben rendkívül erős volt, és az energiájának csak egy kis részétől tudott megszabadulni a föld elem támogatásával , ezért aztán tombolt.
1977-ben a káros, katasztrófákért felelős, erőszakos  #5-ös föld volt középen.


Romániában 1977. március 4-én, az országban összesen 32 900 épület dőlt össze, 35 000 család maradt hajléktalan, 200 000 épület rongálódott meg. Hogy miért pont Romániában, arra egy másik elemzés mutatna rá, amelyet nehéz lenne egy blogbejegyzés keretein belül elmagyarázni.





Az évszázad légi katasztrófája: Tenerife 1977. március 27.
Miután eredeti célállomásukat, Las Palmast bombatámadás érte, a két repülőgépet, a KLM és a PanAm Boeing 747-esét átirányították a szomszédos Tenerifére, a Los Rodeos-i repülőtérre. 15 perccel azután, hogy a PanAm gépe landolt, újra megnyitották Las Palmast, és a Los Rodeoson várakozó gépek sorra megkezdték a felszállást. A délután második felében romlottak az időjárási viszonyok, eleredt az eső és mindössze 300 méterre csökkent a látástávolság.

A holland gép talán nem kapott egyértelmű engedélyt a felszállásra, mindenesetre megkezdte a manővert. Az amerikai gép éppen vele szemben gurult, hogy elfoglalja a számára kijelölt pozíciót, amikor a megdöbbent legénység megpillantotta a homályból kiváló hatalmas Boeinget, amint nyílegyenesen feléjük száguld....



A repülés a tűz elemhez tartozik Hogy ez a katasztrófa miért pont a földön következett be, az a középpontban lévő #5-ös föld csillag erejének köszönhető, amelyet az év energiája támogatott . .A fengshui szerint, az  #5-ös különösen rosszindulatú, ha a központban helyezkedik el. Ahol a katasztrófa történt, az a sziget középpontjában volt, és DNY-on, ami szitén föld elemű.
Ráadásul Tenerife a szigetcsoport ÉK-i részén található, ami szintén egy föld elemű égtájhoz tartozik. Akit bővebben érdekel erről ez a katasztrófa, megnézheti videón is..


************************************************************

1989 jin föld + jin tűz Kígyó
Ezt az évet, egy kicsit részletesebben elemzem, mivel Magyarország életében is, egy 180° - os fordulat kezdetét jelentette. Úgy ahogy az 1929-ben is volt, mint amikor a tőzsde és a gazdaság összeomlott, megváltoztatva, tönkre téve emberek millióinak az életét..

Ez egy olyan kombináció, amely széles kőrben, szinte az egész világra kiható gyökeres változásokat okoz. Főleg ha az éves energia is föld. 1989-ben a #2-es föld (az anya) csillag volt középen, legyengítve az éves tűz Kígyó harci energiáját. Ennek köszönhető, hogy az év eseményei aránylag békésen zajlottak le. Három hónap alatt okt-dec végéig, az egész kelet-európai szocialista tábor politikai és gazdasági rendszere széthullott, gyökeresen megváltozott. Alaposan összehangolt eseménysorozatról van szó

Gorbacsov, mint az egész Kelet- Európai blokk feloszlatásának az "atyja" #6-os fém (az apa) elemű személy.
Gorbacsovot és a céljait, az 1989-es év energiája és George W. Bush is, teljes mértékben támogatta.
"A hidegháború december 3-án délután 12 óra 45 perckor véget ért", "
 Bush és Gorbacsov fogadalmat tesz a világnak: hogy ők ketten, "partnerek a békében"- írta a világsajtó
Kép:Jaltai egyezmény.



A szovjet tagköztársaságok követelik a a függetlenségük kikiáltását. November 9-én megnyitották az NDK-t elválasztó berlini falat, amit pár nap alatt az emberek leromboltak.
Todor Zsivkovot kizárták a kommunista pártból, megszüntették az első titkári tisztségét.. A kommunista rendszer Bulgáriában, 1989. november 10-én véget ért.  
Prágában a bársonyos forradalom 1989. november 17-e és december 29-e között lezajlott, a kommunistapárt viszonylag békés keretek között átadta a hatalmat ..

Románia volt az egyedüli ország, ahol az átmenet erőszakosan és a legdurvább módon zajlott le.
 

Románia volt az egyetlen, ahol az egykori kommunista vezetők egy részét kivégezték, elsőként a Ceausescu házaspárt.

December 21-én, a katonák, a terrorelhárító egység (USLA) pajzsos tagjai, a Securitate egyenruhás és polgári ruhás emberei, a tűzoltók vízágyúkkal, tankokkal és csapatszállító járművekkel támadtak az emberekre. Sok tiltakozót lelőttek, sokakat agyonvertek, leszúrtak, vagy eltaposták őket a páncélosok. 

December 22-én a fegyveres erők átálltak a rendszerváltó nép oldalára, és dec.24-én kivégezték a Ceausescu házaspárt. Forrás: Wikipédia.




Magyarországon Horn Gyula megnyitotta a nyugati határt, a hazánkban tartózkodó NDK-állampolgárok előtt, akik szabadon átmehettek Ausztriába. Éltették az 1956-os forradalmat, Nagy Imrét újra temették.A televíziót a magyar nép nevében elfoglalták, és felolvasták a március 15-re szervezett tüntetésen, a tüntetést szervező ellenzéki szervezetek 12 pontját. Október 23-án kikiáltották a Magyar Köztársaságot. és elérték a szovjet csapatok Magyarország területéről való kivonását.

Megjegyzés: Megkezdődött a Magyar NÉPköztársaság vagyonának a privatizálása, ami annyira jól sikerült, hogy 8 hónap alatt, 1990 májusában, "42 évnyi tetszhalotti állapotából" újra megszületett a GYOSZ, a Magyar Gyáriparos Szövetség" A honlapjukon ez olvasható:
"Az újjáéledő MGYOSZ végső soron az 1902-es alapcélokat fogalmazta újra meg. A nemzeti gazdasági szuverenitást, a harmonikus magyar kapitalista fejlődést, illetve azt, hogy a MGYOSZ-ba tömörült nemzeti nagytőkések ebben ki akarják venni az őket megillető munkarészt."
Egy évvel a rendszerváltás után, 1990 májusában már voltak nemzeti nagytőkések?!!!

Ezek szerint voltak! Alaposan ki is vették az őket megillető munkarészt, mert a 40 évig tartó teljes foglalkoztatottság után, 1991-ben egymásután zártak be a gyárak, az üzemek, és megjelent az addig ismeretlen munkanélküliség és a hajléktalanság. Azóta is rendületlenül kiveszik az "őket megillető munkarészt," mert egyre kevesebb a magyar gyárak, üzemek száma, viszont egyre több, a munkanélküli, a hajléktalan. A környező országok közül, hazánkban a legsúlyosabb a helyzet.

A keleti blokkban bekövetkezett rendszerváltás, a Szovjetunió bukása, ugyanúgy emberek millióinak az életében hozott negatív irányú gyökeres változást, mint ahogy az 1929-es gazdasági válság idejében volt.

Kína: Gorbacsov 1989. májusi pekingi látogatása azonban újabb bátorítást adott a rendszer ellenzékeinek. Ettől kezdve, naponta 200-300 ezer ember - főleg fiatalok és diákok - lepte el Peking főterét és a környező utcákat. A tüntetők Gorbacsovot éltették, és a rendszerváltást követeltek. A kínai kormány a hadsereg páncélos, ejtőernyős és egyéb egységeit vetette be a tüntetők ellen. Egyedül Kínának sikerült megtartania az egypártrendszert,. sikeresen megakadályozta azt, hogy a Szovjetunióhoz és a kelet-európai tagállamokhoz hasonlóan, Kínában is kialakuljon a többpártrendszer.


**************************************************************

2001 jin metál + jin tűz Kígyó.
Hasonlítsd össze, az 1941-es év eseményeivel, mindkét esetben egy föld csillag van középen. ( #5 és #8) Az #5-ös egy káros csillag, a #8-as viszont nem. Erre az évre azt mondhatjuk, hogy az éves energiák kiegyensúlyozottak
Egyik energia sincs fölényben, vagy túlsúlyban. A tűz harcias erejét gyengíti a fém és a #8-as föld békés energiája. A föld energia nem képes korlátlan mélységben növekedni, mert a fölös energiáját leadja a fémnek. A fémet viszont sakkban tartja a Kígyó év tüze. Ebben az évben inkább a tűz elem az, amelyik kimerült és gyenge.

Hogy mégis bekövetkezett a World Trade Center megtámadása, az egy olyan kivételes eset, amit az éves energiák nem indokolnak. Sokkal inkább egy politikai érdekből kirobbantott eseménynek, provokációnak felel meg..

Annál is inkább, mivel a világ többi része ebben az évben "csendes" volt. nagyobb eseményektől mentes, amely igazolja a fent említett feltevést.


9/11, sokak szerint egy politikai megfontolásból elkövetett, nagyszabású terror cselekmény volt. World Trade Center 2001. október 7-én a szeptemberi események okán vette kezdetét, az Amerikai Egyesült Államok vezetésével, az afganisztáni háború..

2002 nyarán, már Bush sem titkolta, hogy az igazi cél Irak. "Határozottan hiszem, hogy a világ sokkal biztonságosabb és békésebb hely lenne, ha rendszerváltás történne Irakban" - reagált George W. Bush amerikai elnök, miután a New York Times két lapszámában is az Irak elleni haditervek alakulásáról jelentek meg írások.

Nem akarok bővebben kitérni arra, hogy Bin Laden, akit addig az Egyesült Államok pénzelt, miért lett hirtelen az első számú közellenség. Tartottak talán attól, hogy kinyitja a száját? Van ilyen forgatókönyv is.


************************************************************


Mindig vannak katasztrófák, balesetek, nem is ez a mondanivalóm lényege. A fenti példákkal azt akarom bemutatni, hogy az éves várható események elég nagy biztonsággal előrejelezhetők.

Érdemes arra odafigyelni, hogy egy adott évben milyen típusú eseményekből, katasztrófákból van több A súlyukat tekintve, melyik területen voltak a legnagyobbak? Melyek azok a kombinációk, amelyek a nagy változásokat hozták, milliók életében?. A fenti példák jól mutatják, egy adott kombináció hatását a világ érintett részeire. Figyeljük meg, melyek azok a területek, ágazatok, amelyek az adott évben sikerrel kecsegtetnek.

Ha az emberek időben tájékozódnának, sok kellemetlen, nem várt esemény elkerülhető lenne, de legalábbis kevesebb veszteséggel járna részükre. Pl. Ennek a tudásnak a birtokában, valaki az adott évben nem a strandon lévő büféjének üzemelésére fektetné a hangsúlyt, hanem a zöldséges földjére. Mert ami kedvez az egyiknek, az nem kedvez a másiknak. A strand üzem nyereségéhez száraz napos idő kell, a zöldséges földnek meg az eső.

A fengshui nem csak a bágua szerinti elrendezést foglalja magában. Sokkal többre lett kitalálva. A térrendezés csupán egy lehetőség. Megadja a kezdő lökést arra, hogy a szűkebb környezetünket szebbé tegyük, és hagyjuk a hasznos energiákat áramolni.. De a teljességhez, a fengshui többi ágazatát sem lehet figyelmen kívül hagyni, amennyiben nem akarunk súlyos hibákat elkövetni a tanácsadásaink során.

A fengshui, a hozzátartozó, és a kiegészítő tudományokkal együtt, állandó tanulást, fejlődést, és széles látókört igényel. Éppen ezért nem elég, ha csak az otthonunk ideális beosztását, azon belül is az egyes életterületeket vesszük figyelembe. Hiszen itt vannak még az évenként változó energia hatások, az egyénnek a születésével hozott elemi energia képlete, a minket körülölelő környezeti tényezők... stb.

A családtagjainkat érő hatásokra is figyelni kell. Hiszen nem mindegy, hogy a közös ágyunk a nekünk előnyös helyen áll, de a párunkra már káros hatással van. Ilyen esetekben szükséges megtalálni azt az irányt és területet, amelyik mind a kettőnk számára megfelelő,vagy.semleges. Minden kritériumnak lehetetlen tökéletesen megfelelni, ezért alkalmazza az ember, a harmonikus egyensúly kialakításának a technikáját.

Nincs tökéletes otthon egy tökéletes környezettel, benne a tökéletesen odaillő lakókkal. Van a sors, van ahova születtünk, amit meg nem történtté nem tehetünk. De!.. hogy ebből a sorsból mit hozunk ki, az egyrészben a lehetőségeinktől, de nagy mértékben tőlünk függ. Hogy sikeresen vegyük a sorsunk által kijelölt akadályokat, és sikeresen megküzdjünk a minket ért történésekkel, ehhez nyújt segítséget, a bölcsek által tanított gondolati és érzelmi hozzáállás.

Fontos, hogy a térrendezés mellett, saját magunkat is rendbe rakjuk. A gondolatainkat, a lelkünket és a testünket. Hogy megteremtsük az egyensúlyt, a minket körülölelő energiákkal, ahhoz segítséget ad az energetika tudománya, amelynek egyik ősi ága a FengShui. De fontos ismeretekkel találkozunk a Tao, a Buddhizmus, a Vaszati, Lao-ce és Konfuciusz tanaiban, az iszlámban, a hinduizmusban is. Összességében ezek alkotják, az ősi, örökérvényű keleti tudományokat.


Kapcsolódó bejegyzések:




2 megjegyzés: