2012. augusztus 29., szerda


 Miyamoto Musashi (1584-1645) éltén keresztül mutatja be ez a sorozat, az akkori Japán életét, történelmét. Nagyon izgalmas és rendkívül érdekes sorozat.
Ez a sorozat keltette fel bennem az érdeklődést, a régi Japán hősies világára. Amely a bölcsességével, könyörületességével és a kegyetlen embertelenségével egyaránt, egy csodálatos, de főleg nagyon tanulságos világot tárt elém.

 A sorozat Eiji Yoshikawa regénye alapján készült. Ehhez az igazán nem mindennapi történethez,  Ennio Morricone gyönyörű zenéje és mellé a kiváló szereposztás párosul.

"A történetben a női és férfi sorsok összefonódnak, és befolyásolják egymást…  a nevetés és a sírás az élethez tartozik. A jó és a rossz fogalma relatív, és minderre ráteszi bélyegét Japán egyik legviharosabb, történelmi korszaka. "
A történet kezdetén egy 17 éves magára maradt, vad és heves vérű ifjút látunk, aki fogcsikorgatva próbál túlélni.
És végül belőle lesz az a páratlan harcos aki minden szamuráj példaképe lett.  Milyen próbákon megy át?, Milyen leckéket kap az élettől? Egy harcos története ez."


A harcjelenetekben minden kardcsapás mond valamit azokról, akik a fegyvert forgatják, és formálják Musashi életét.
Matahachi, Musashi gyermekkori barátja. Ahogy telnek az évek, úgy változik meg a barátságuk jellege is. Hol vannak az igazi férfibarátság határai?
Két annyira különböző ember között mint ők ketten, kialakul egy olyan barátság, mely minden áldozatra képes.

Egy ilyen szabad, öntörvényű férfit, mint Musashi, csak egy önzetlen, tiszta szívű nő tudja megérteni és szeretni. De ez kevés. Otsunak a sok megpróbáltatás során… erőssé kellett válnia, hogy szerelme mellett túléljen, életben maradhasson.
(forrás: maman_12003 a sorozatot magyarra fordító gondolatai  Itt találod. a magyar fordítást is )

A sorozatban még számos olyan emberrel találkozunk, akik szintén erős egyéniségek, meghatározó figurák. Akiket kár lett volna nem megismerni.


A sorozat szekigaharai   csata ( 1600. junius 23 ) utáni időszakban játszódik. A 250 évig tartó Edo kor kialakulásának az első kb. 50 évét, öleli fel.





  • Name:武蔵                                                      
  • Name (romaji): Musashi
  • Genre: Taiga drama, historical
  • Episodes: 49





A feliratot nem tudtam nagyobb betűkkel feltenni. (ez a részlet, saját fordítás) Ez a klip egy részlet, én általam lett összevágva.

A feliratot nem égettem rá, ezért ha a YouTube-n  nézed meg ezt a videót, kattints oda, ahol azt a fehér téglalapot látod, akkor be fogja tölteni a feliratot.

A magyar felirat azért nincs szinkronban az angollal, mert az angol felirat időzítése csúszik, de majd rájössz magad is.




 Első rész: Erős vagyok!
Az akkor még Takezo nevet viselő Musashi, nem sokat törődött a külsejével. Nem érdekelték a külsőségek. Magányos harcos volt. Barátja csak egy, Honindem Matahachi volt, akivel gyermekkoruktól kezdve barátok voltak.  Egyetlen tanára, a későbbiekben pedig útmutatója, Takuana zen szerzetes volt.
Ebben a részben megismerjük a "szekigaharai csata" utáni időkben kialakult helyzetet..  Megismerjük a gazdátlan szamurájok (roninok) fosztogatásait, egymás elleni harcait, a megélhetésért, a mindennapi élelemért, a fedélért a fejük fölé.
Megismerjük azt az embert, aki egy életre való muníciót adott az akkor még lelkileg kétségekben élő Takezonak. Látni fogjuk a japán nők kiszolgáltatott helyzetét, mesterkedéseiket a túlélésért.

Érdemes lenne megszerezni a filmet. Igaz 49 részből áll, nem egy rövid sorozat, de végig érdekes, és izgalmas.
Ha letudod valahonnan tölteni a filmet, szívesen elküldöm, a saját fordításommal készült magyar feliratot..
vagy letöltheted ezt, próbáld ki.    Itt találod.  
.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése