2013. január 3., csütörtök

 
2013 évben a Gui Si (Víz Kígyó)  éve kezdődik, a Holdnaptár szerint 2013.február 10-én De a Hsia naptár szerint, a "tavasz kezdetétől" 
vagyis febr. 4-től.már 2013-as évnek számít.
Az összes feng shui változtatásunkat minden évben az előző napon kell megcsinálni.





Az első dolog amit tennünk kell, a védekezés, a védelem, a 2013-as káros energiákkal szemben.
Ha ez megtörtént, csak utána állunk neki a szerencsés energiák erősítéséhez. De!!! Csak abban az esetben, amennyiben valóban szükséges!!!

Csupán azért, "mert miért ne" vagy mert még többet akarunk, azért soha ne erősítsük azt, ami amúgy a megfelelő módon, normális mértékben van az életünkben. Sokszor találkozunk olyanokkal, akik jó anyagi körülmények között élnek, de mégis neki állnak a gazdagság és a karrier pontokat erősíteni. Aztán nagyon csodálkoznak és szidják a feng shuit, hogy hirtelen minden rosszra fordult az eddig jól menő üzletükben, munkahelyükön.
Nem szabad elfelejteni, ha valamit megbolygatunk, vagy energiával feltöltünk, ott változás lesz!! És nem mindig abban az irányban, ahogy azt elterveztük.

Ez főleg akkor igaz, ha közben elfelejtettük a negatív energiákat gyengíteni. .Ha valaki jól belegondol, akkor rájön arra, ha a negatív energiákat gyengíteni tudja, azzal egyúttal erősíti a meglévő jót.
Ennyi bevezető után kezdjünk neki a 2013-as év energiájának a kiegyensúlyozásához. Mert a fengshui  az egyensúly, a harmónia tudománya. Nem a varázslatoké.
Az egy másik tudomány, egy másik "iparág".

Hogy mit hozhat 2013-ban a Kígyó éve? Bármit. Hiszen mindenkire a saját energiáján keresztül hat egy adott év energiája. Ha valakinek a saját energiája harmonikus kapcsolatban van az éves energiának az égi és a földi energia elemeivel, akkor az illető kedvező kapcsolatokra, kiegyensúlyozott évre, bevételeinek a növelésére számíthat.
Ellenkező esetben, nem nélkülözheti a jól átgondolt terveket, az óvatosságot az élet minden területén. Igyekeznie kell, hogy elkerülje a rizikót jelentő, nem biztonságos változtatásokat. Pl. Nem tanácsos költözködni, munkahelyet váltani, új vállalkozásba kezdeni, bármilyen előnyösnek is ígérkezne.

Csupán azért nem írok olyanokat, hogy idén melyik gua számmal rendelkező egyén lesz kedvező helyzetben, mert akkor semmivel sem különböznék a felelőtlenül jósolgatóktól.
Ha tisztességes, hasznos tanácsot akarok adni, akkor nem elég valakinek a gua számát ismerni. Tudni kell a foglalkozását, az otthonának a helyzetét és életkorát. Mégpedig azért, mert nincs kizárva a siker lehetősége akkor sem, ha a személyes energiája nem harmonizál az év energiájával. Lehet, hogy a foglalkozása vagy a vállalkozása olyan, amelyet az éves energia segít, illetve ő képes ezen az energián uralkodni. Azt hiszem sikerült megmagyaráznom, hogy miért nem megyek bele, jelen esetben a 2013-as Kígyó év felületes értékelésébe.

Egy biztos, a mostani Kígyó éve is, nagyobb embercsoportok életébe hoz komoly kihívásokat, kedvezőtlen változásokat. A kígyó jelképpel fémjelzett évek mindig a tömegek életére van kihatással. Akár árvízről, földrengésről, kormány váltásról, háborúról, gazdasági világválságról legyen szó, a Kígyó éve minden esetben megteszi a magáét, nem válogat a lehetőségek között. Csupán a hozzákapcsolódó égi  energia milyensége enged következtetni, a várható események milyenségére. A 2013-as Kígyó év eleje veszélyesen bővelkedni fog a víz energiában. Ennek kapcsán számítani lehet hatalmas esőzésekre, árvizekre.Azt is lehet előre látni, hogy megcsappannak a pénzügyi keretek, és lesznek kormányok, politikusok, amelyeket/akiket elűznek a hatalomból.
De melyik év hozza a szánkba a sült galambot? Egyik sem. A jó hír az, hogy évekre előre lehet következtetni a várható eseményekre, a fengshui előrejelzései alapján. Érdemes figyelembe venni, és még időben felkészülni arra, ami bekövetkezhet. Ismétlem, bekövetkezhet. Ez nem jelenti azt, hogy be is következik, vagy legalábbis is nem lesz annyira súlyos.

Most térjünk rá a 2013-as  Kígyó éve kritikus területeire, irányaira.
Minden évben hat energia van, ami nem szerencsés. Ezek az energiák évente változtatják a helyüket. Ami tavaly keleten volt, idén délkeleten van. Na most ha valaki ezt nem veszi figyelembe és elkezdi erősíteni a délkeleti gazdagság sarkát, mérget vehet rá, hogy iszonyatos veszteséget fog elkönyvelni.

Ártó energiák Helyzetük
Tai Sui Délkelet
5 sárga (Wu Wang) Közép
Sui Po Északnyugat
#3 gyilkos Kelet
#2 Betegség Délnyugat
#7 Erőszak Nyugat

2013-ban ezek a nem szerencsés, káros hatású energiák keleten, nyugaton, északnyugaton, délkeleten, délnyugaton és középen lesznek.Elég sok, de ha nem piszkáljuk ezeket a helyeket, akkor nem kell velük foglalkozni. Azzal a két területtel kell foglalkozni, amelyek 2013-ban előnyösek. Ez észak és dél. De nagyon szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy csak úgy vaktában, ezeken a területeken sem szabad változtatni! Ebben az évben nagyon kényes az energiák egyensúlya.

Tai Sui Délkeleten.
A legerősebb Sha Qi, a legerősebb negatív energia.
Balszerencse, veszteség, betegség és minden ami rossz és nem kívánatos, hogy  megtörténjen. Amelyik szektorban tartózkodik, ott az adott évben nem kezdünk felújításhoz, nem csapkodjuk az ajtót, nem ásunk, nem hangoskodunk. Ha lehet, nagyon keveset tartózkodunk ezen a területen.

A legfontosabb, hogy soha nem ülünk és nem megyünk szembe azzal az iránnyal, ahol a Tai Sui energiája van. 2013-ban ez az irány délkelet. Ha mégsem lehet elkerülni ezt az irányt, azért még nem kell kétségbe esni. Ha a fentiekre odafigyel valaki, annyi éppen elég.

Délkelet ugye tudjuk, hogy a repülőcsillag szerinti fengshui-ban a gazdagság területét jelenti. Ebben az évben ezt a területet nem erősítjük. Helyette bátran erősíthetjük a karrier területét, északon.

Kivédeni a negatív energiát, ennyit figyelembe venni, éppen elég.
Én nem hiszem, hogy bármilyen kütyüvel egy káros energiát jó energiává lehetne alakítani.
De a hatását a fent leírt módon gyengíteni, elkerülni azt lehet.
A következő bejegyzésben, az #5 sárga, középen elhelyezkedő energiájáról írok.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése