2013. január 3., csütörtök


2013-ban, a közép energiája nagyon erős. Az #5 sárga, a szélrózsa minden irányába érezteti a hatását.

A fengshui mesterek szerint, az #5 sárga, (Wu Wang)  egy föld elemű energia, és egyben a legveszedelmesebb. Akadályok, veszteségek, balesetek... annyi rosszat írnak róla, hogy az már szinte horrornak tűnik.
Szerintük, 2013-ban  azért ő a legveszedelmesebb, mert középen van.





Tudjuk, hogy az energia  - a fengshui, de más elméletek szerint is,-  a közép felől árad a nyolc égtáj felé.
Ha a közép energiája  káros, akkor bizonyos mértékig mind a nyolc irányba, szétárad ez a káros energia

 Tudjuk, hogy a közép egy föld jellegű energia.
A föld energiát a tűz energiája élteti, a fém energia gyengíti.
Harcban áll a fa és a víz energiákkal. A vizet legyőzi, a fától vereséget szenved. Mégsem ajánlatos vízzel gyengíteni, vagy fával leigázni.
A föld energia egyébként nem káros. A stabilitást, jelenti, hiszen azért van középen, északkeleten a tudást délnyugaton a kapcsolatokat szimbolizálja.
A kínaiak kedvenc jelképe, az erőt sugárzó sárkány szintén a föld energia képviselője. A kínai pénzek közepén az a négyszögletes luk is a földi gazdagságot, stabilitást jelképezi.

A rossz energiáktól nem kell pánikba esni. Elég ha elkerüljük amennyire lehet, és nem zavarjuk az adott területet. A másik. Figyeljünk oda, hogy még véletlenül se erősítsük, ne töltsük fel ezeket a területeket energiával.

Délkelet
#4
Dél
#9
Délnyugat
#2
Kelet
#3
Közép
#5
Nyugat
#7
Északkelet
#8
Észak
#1
Északnyugat
#6

Az #5 sárga esetében, kerülni kell ezen a területen (középen) az erős kivilágítást, a tüzet, a piros, sárga, barna színeket és ezek árnyalatait. Kerüljük a kristályokat, köveket, porcelánt.
Zöldet, kéket és ezek árnyalatait, inkább ne. Középre még akkor sem teszünk vizet, szökőkutat és növényeket, ha nincs ott az #5 sárga. Ezek erősen rontják a közép stabil energiáját. Megakadályozzák, szétszórják a stabil energia áramlását.
Lehet használni fémeket, ezüstös, szürke, fehér színeket, kerek formákat, de ezeket sem kell túlzásba vinni.

Sokan ajánlják a fém szélcsengőket, én nem javaslom.
Hiszen ahol a rossz energiával rendelkező csillagok vannak, ott nem ajánlatos a mozgás. Pláne egy szélcsengő, ami még a csilingelésével is tovább viszi, szétszórja ezt a kedvezőtlen energiát.
Tanácsadásaim során sohasem javasoltam szélcsengőt a lakás belsejében. Elvégre egy zárt térben, amúgy sem a rendeltetésüknek megfelelően tudnának működni, ezért teljesen feleslegesek a levegő áramlásaitól mentes zárt térben. Sőt ha valami nem tud a rendeltetetésének megfelelően működni, az inkább káros, mintsem hasznos.

Ha szükségünk van stabilitásra, akkor ebben az évben, az északkeleti szektort erősítsük tűzzel, gyertyával, piros színekkel. Északnyugat a tudás, az intuíció területe. Ha erősítjük, akkor a tudásunk, megérzéseink révén kerülhetünk előnyös helyzetbe. Hanyagoljuk a délnyugat (kapcsolatok) erősítését. Helyette erősítsük a dél és az észak befolyásos energiáját. A dél szimbóluma a hírnévnek. Amennyiben jó a hírnevünk, ez újabb ismeretségek lehetőségét hozza el nekünk,  ezáltal javítva és bővítve a kapcsolatainkat.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése